Valhalla Weizen tijd, want winter is coming!

Winter is coming!

Winter is coming!

Winter is coming | Wanneer je aan de winter denkt, waan je je al snel in besneeuwde bergen, dampende ademwolken, en de geur van glühwein en vers houtvuur. Maar voor de Vikingen was de winter veel meer dan dat. De Vikingen hadden namelijk een diepgewortelde liefde voor het koude seizoen, in dit artikel kun jij erachter komen of je ook een echte Viking bent!

De Vikingen waren daadwerkelijk dol op het koud, gure klimaat in de winter. Niet alleen omdat ze er letterlijk goed op voorbereid waren, maar omdat de winter hen juist de kansen bood om hun wereld te verkennen, handel te drijven en te overleven. De bevroren rivieren maakten routes vrij die anders ontoegankelijk waren, en op jacht gaan werd een serieuze bezigheid. Het was echter niet alleen keihard werken. De winter was ook een periode van feesten, gezelligheid en… bier.

Winter, avontuur en bier!

Nu je het hebt over de combinatie van winter, avontuur, en sterke drank, dan is de connectie met Weizenbier al snel gelegd. Weizenbier heeft namelijk twee gezichten. Aan de ene kant is het bij uitstek geschikt om te nuttigen met het zonnetje op je bolletje. Lekker op het terras en dan zo’n groot glas Weizenbier. Hmmmm… Heerlijk! Maar; ook in de winter is het Weizenbier een legende. Namelijk op de pistes, tijdens de wintersport!

Het lichte, verfrissende karakter van een goed glas Weizen na een dag op de piste heeft eenzelfde aantrekkingskracht als een Viking die terugkeert van een barre tocht door de sneeuw. Waar skiërs zich nestelen in de après-ski hut, stonden Vikingen samen bij het vuur, genoten van hun gemeenschap, en vertelden verhalen over hun dappere reizen.

Winter is coming & dus is het tijd voor Valhalla Weizen

En precies die sfeer wil From The North Brewing met hun Valhalla Weizen weer tot leven brengen. De frisse, citrusachtige tonen van deze Weizen passen perfect bij de winterse setting waarin Vikingen floreerden. Of je nu na een lange dag skiën of snowboarden je schoenen uittrekt, of je voorstelt dat je een Viking bent die door de kou is getrokken, weken van huis weg om je huiden te ruilen tegen heerlijke kruiden – Valhalla Weizen is de perfecte afsluiter.

Winter is coming!

Het bier brengt je terug naar die koude, heldere dagen waar avontuur en ontspanning hand in hand gingen. Zoals de Vikingen de winter omarmden, zo doen wij dat ook met een glas Valhalla Weizen in onze hand. De komende weken gaan we een aantal toffe recepten delen, met een winterse blik op de toekomst en onze bieren, natuurlijk!

Dus, wanneer je je volgende ski-trip plant of gewoon van de winter wilt genieten, denk dan aan die Vikingen. Zet een fles Valhalla Weizen koud, laat de smaken van het noorden je meenemen op je eigen winterse avontuur, en sluit af met een welverdiende Skål!

Artikel door: Bas

Winter is coming en jij als echte Viking doet dat natuurlijk met ene koude Valhalla Weizen in je hand!

Wil je liever wat meer variatie? Probeer dan onze Viking Discovery Pack en laat je verrassen door de diverse smaken die wij vol trots in een flesje stoppen!