eet als een viking met onze rise from the north ipa

Eet als een Viking: Heerlijke herfstrecepten bij Rise From The North IPA

Heerlijke Herfstrecepten | Je bent natuurlijk van ons gewend dat we zorgen voor veel variatie, maar als wij onze zinnen op een bepaald bier hebben gezet. Dan moet alles daarvoor wijken! Echt alles! Daarom beginnen we onze ‘Eet als een Viking’ campagne natuurlijk met onze Rise From The North IPA!

Bij een bier zoals Rise From The North IPA passen stevige, hartige herfstrecepten die je smaakpapillen net zo uitdagen als de robuuste, moutige en bittere smaken van het bier zelf. Dit is niet het type IPA dat je drinkt bij een lichte salade, nee, hier horen gerechten bij die vol zitten met diepgang en karakter, net als het bier. Denk aan stevige stoofgerechten en geroosterde herfstgroenten, die de volle body van het bier aanvullen en versterken.

Eet als een Viking 1: Stoofpot met rundvlees en wortel

Een stoofpot met mals rundvlees, wortels en aardappelen past perfect bij de bitterheid van deze IPA. Het rijke, volle vlees haalt de moutige tonen van het bier naar boven, terwijl de hopbitters de zwaardere smaken van het gerecht in balans brengen. Voeg wat laurier en tijm toe voor extra diepte, en je hebt een match waar zelfs Vikingen trots op zouden zijn.

Zorg dat je een mooie gietijzeren pan scoort en braadt eerst het vlees aan. Dit doe je uiteraard met echte boter of lard! Hak je groenten en aardappelen in grove stukken. Haal het vlees uit de pan, alles wat je gesneden hebt toe en doe er nogmaals een flink stuk boter bij.

Na het aanbraden voeg je runderbouillon toe totdat alles net niet onder staat. Heerlijk pruttelen maar en genieten zodra het vlees uit elkaar valt!

Eet als een Viking 2: Geroosterde pompoen met rozemarijn en knoflook

De zoetheid van geroosterde flespompoen werkt verrassend goed met de bitterheid van de IPA. Door wat knoflook en rozemarijn toe te voegen, creëer je een kruidige basis die de moutige en fruitige tonen van het bier naar voren haalt. Dit gerecht geeft een heerlijk contrast tussen zoet, hartig en bitter.

In de ideale wereld hak je de flespompoen doormidden, beetje olijfolie erop en lekker boven open vuur roosteren. Zit er een mooi randje op de pompoen? Doe hem in zilverfolie met de kruiden en gooi hem nog een minuut of tien in de hete kolen van het vuur.

Eet als een Viking 3: Gekruide braadkip met herfstkruiden

Een knapperige, gekruide braadkip met tijm, rozemarijn en citroen is de perfecte partner voor een hoppige IPA. De lichte zuren van de citroen en de kruidigheid van de tijm sluiten mooi aan bij de volle body en hopbitterheid van de IPA. Serveer het met geroosterde aardappelen om het helemaal af te maken.

Die aardappels ga je natuurlijk schillen, kort koken en daarna de braadslede in met flink wat roomboter en lard. Of kies voor olijfolie. Alles mag en kan, als je het maar goed op smaak brengt met peper en zout. Die kip houden we gewoon simpel, niet te veel poespas, daar houden Vikingen niet van. De kip moet centraal staan, na een half uurtje op 190 graden in de oven, vet je de kip nog even in en daarna maak je hem af in een minuut of 20. We praten dan uiteraard over een hele (geplukte) kip!

Eet als een Viking! Onze reeks foodpairing tips, met onze bieren uiteraard, die je niet wil missen. We beginnen met de herfstrecepten!

Eet kaas als een Viking: Kazen die passen bij Rise From The North IPA

  1. Pittige cheddar – De romige textuur van een pittige cheddar biedt een mooi tegengewicht aan de hopbitterheid van de IPA, terwijl de rijke, zoute smaak de moutigheid van het bier versterkt.
  2. Oude kaas – Een volle, oude kaas met zijn nootachtige smaak en pittige bite vormt een geweldige combinatie met het intense karakter van dit bier. De kaas accentueert de fruitige en karameltonen in de IPA, waardoor beide smaken schitteren.

Met deze combinatie van stevige gerechten en uitgesproken kazen haal je het maximale uit de moutige en bittere karaktertrekken van Rise From The North IPA. Dit is niet zomaar een bier, maar eentje die om avontuur schreeuwt, net zoals de Vikingen dat deden.

Haal eerst onze Rise From The North IPA in huis. Liever wat meer variatie? Scoor dan onze Viking Discovery pack!

Artikel door: Bas