Sweet Valkyries Ride BBQ tip

Sweet Valkyries Ride BBQ tip!

sweet valkyries ride met onlanden honing van from the north brewing

Sweet Valkyries Ride

In de Noorse mythologie werden de Valkyries vaak afgebeeld als godinnen van de strijd die zich voeden met honing. De honing werd beschouwd als een symbool van kracht en wijsheid en werd vaak geassocieerd met goden en godinnen.

Ons honingblond bier is gemaakt uit Onlanden honing om een uniek karakter toe te voegen, hoe we dit hebben gerealiseerd lees je hieronder inclusief geweldige foodpairing tip!

De onlanden

Onlanden Honing, een waar genot uit de natuur. Onze honing wordt met liefde en zorg geproduceerd in de weelderige omgeving van De Onlanden, een adembenemend natuurgebied in Drenthe. Met zijn overvloed aan bloemen, nectar en pollen biedt dit prachtige landschap de ideale omstandigheden voor de bijen om de meest heerlijke honing te produceren.

Onze imker Egidius zorgt ervoor dat alleen de hoogste kwaliteit honing wordt geoogst, waarbij ze de gezondheid en het welzijn van de bijen vooropstellen. Het resultaat is een ambachtelijk product dat de rijke smaak en aroma’s van de omringende flora weerspiegelt. Onlanden Honing Blond heeft een uniek karakter.

De rijke, gouden kleur en de zijdezachte textuur verrukken de zintuigen. Bij elke smaakvolle slok proef je de subtiele nuances van de diverse bloemen waar onze bijen hun nectar verzamelen. Van de delicate zoetheid van wilde bloemen tot de kruidige tonen van lindebloesem, elke Onlanden Honing Blond bier is een smaakvolle ontdekkingsreis.

Het resultaat

Het resultaat is een verfrissend Honing Blond bier dat zowel bierliefhebbers als nieuwkomers zal bekoren. Of je nu geniet van een ontspannen avond thuis of een gezellig samenzijn met vrienden, ons honingblond bier is de ideale metgezel. De natuurlijke zoetheid zorgt voor een vleugje verfijning, terwijl het zachte koolzuur zorgt voor een verfrissende afdronk met een prettig bittertje. Het is de perfecte keuze voor liefhebbers van blond bier die hun innerlijke Viking voelen ontwaken!

Bestel vandaag nog ons ambachtelijk gebrouwen honing blond bier en ontdek zelf waarom het de favoriet is van bierkenners… Laat je verleiden door de betoverende combinatie van honing en bier en geniet van een onvergetelijke proef ervaring. Proost op puur genot met ons honingblond bier met lokale roots!

valkyries ride is het onlanden honing blond bier van from the north brewing uit roden.

Food Pairing tip!

Dit bier kun je op vele manieren toepassen, bij de borrelhap, een meergangendiner of gewoon met de BBQ aan. Onze tip gaan we oppakken in combinatie met wat lekkers van de BBQ!

We gaan aan de slag met een stukje vlees waar wij als Hollanders dol op zijn. Dat is dan natuurlijk de karbonade, niet het eerste stukje vlees waar je aan denkt voor op de BBQ, maar wel een hele lekkere!

De eerste stap is het selecteren van het juiste stukje vlees. Voor op de BBQ is dit de schouderkarbonade. De schouderkarbonade is vrij vet van zichzelf en dat heb je nodig als je gaat BBQ’en! Wist je trouwens dat de schouderkarbonade uit de nek van het varken komt en niet van de schouder? Ook voor BBQ-weetjes en feitjes ben je bij From The North Brewing natuurlijk aan het goede adres!

Aan de slag!

Zorg allereerst dat je schouderkarbonades hebt van minimaal 1,5 tot 2 centimeter. Let dus goed op wat je uit de supermarkt mee neemt, of ga gewoon even naar je lokale slager. Je kunt een karbonade op verschillende manieren op smaak brengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het pekelen van de karbonade, of een lekkere marinade maken.

Wij gaan in dit recept aan de slag met een Dry-Rub. Dit is een mengsel van kruiden en de “eenvoudigste” manier om je karbonade op smaak te brengen. Dit kun je namelijk doen op het moment dat je de BBQ op temperatuur brengt. De Rub die wij het liefst inzetten bij de karbonade is een eigen mengsel van Keltisch zeezout, Zwarte peper (grof), knoflookpoeder (homemade), een vleugje gerookte paprikapoeder (zoet), snufje komijn erop, gedroogde oregano en wat gedroogde tijm. Het klinkt wat veel, maar deze basis moet gewoon in je keukenkastje staan!

Het voordeel van de Dry-Rub is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er suikers uit een marinade verbranden, dus leg je karbonade direct boven het hete stuk van de BBQ. Af en toe een vlammetje erop mag, maar blijf alert en zorg dat dit niet te lang duurt en je karbonade zwart wordt.

Heb je een BBQ met deksel? Leg dan je schouderkarbonades op het hete gedeelte en doe de deksel dicht gedurende 1 minuut. Daarna even checken, of je tevreden bent en dan draai je de karbonade om. Wederom op het hete gedeelte voor een minuut. Leg de karbonades daarna op de koelere kant en borstel ze af met een saus of naar onze voorkeur met een knoflook boter.

Dit maak je eenvoudig door boter te laten smelten, knoflook, zout en bieslook toe te voegen. Laat de boter iets afkoelen en smeer de karbonades in. Tip: Gebruik altijd ongezouten roomboter!

Afronden en genieten met Sweet Valyries Ride!

Daarna laat je de karbonade 10 minuutjes rusten in aluminiumfolie en daarna is het heerlijk smikkelen! Door de karbonades kort op de BBQ te leggen, blijven de vetten lekker behouden en heb je een heerlijk sappige schouderkarbonade! Heb je geen BBQ met deksel, dan kun je dezelfde methode gebruiken, dus boven het hete gedeelte van de grill. Speel dan iets meer met je karbonade na 1 minuut en let op de vlammen!

Uiteindelijk ben jij zelf de koning van de BBQ, maar bovenal drink je bij deze schouderkarbonades onze Sweet Valkyries Ride ‘honing blond’. De bitters en zoetigheid komen prachtig samen met de smaak van de karbonade zelf en de combinatie van kruiden. Waarin we zelf de combinatie van gerookte paprikapoeder en de knoflook, hemels vinden. Op naar een fenomenale smaakbeleving en een korte trip naar het foodwalhalla!

Recept door: Bas / ThedutchBeerDad / Uit het receptenboek van FSOM Magazine.