De Valhalla Weizen van From The North Brewing is er eindelijk! Lang leve de zomer!

Valhalla Weizen en de legendes uit het Noorden

De legendes uit het oude Noorden. Een bries door de brouwerij waarin je de aanwezigheid van de oude Goden voelt en proeft. Valhalla weizen!

Valhalla Weizen – Op een koude winterdag eind januari in 2017 begon het allemaal. Drie vrienden, Joop, Lars en Wietse, besloten hun passie voor bier, het oude ambacht en familie te combineren om een nieuw avontuur te starten: hun eigen bier brouwen. Gewapend met een oude weckpot die Joop had gescoord op de jaarlijkse Lifefair, gingen ze aan de slag met hun eerste brouwsel…

Vele jaren en vele avonturen verder, stuitte ze op misschien wel het mooiste avontuur ooit.

Valhalla avonturen

In het rustieke stadje Roden, aan de rand van uitgestrekte bossen en onder een immer bewolkte hemel, vind je de brouwerij “From the North Brewing”. Deze brouwerij, diep geworteld in de Noordse tradities en legendes, werd geroemd om zijn avontuurlijke en ambachtelijke bieren die de geest van het noorden weerspiegelden.

Het was een koude winteravond toen de bevriende brouwers Lars, Joop en Wietse in de schemering naar huis liepen. Ze hadden net de hele dag doorgebracht in de brouwerij, experimenterend met nieuwe recepten en dromend van een bier dat de essentie van de oude Vikinglegendes kon vastleggen. Terwijl ze door de besneeuwde straten liepen, mijmerend over de ontwikkelingen en hoe ze de toekomstige reis voor zich zagen. Zagen ze een oude man bij het vuur zitten, zijn handen warmend boven de vlammen.

De oude man

De oude man, die Frode bleek te heten, had verhalen te vertellen die zo oud waren als het landschap zelf. Hij vertelde over de goden uit de oude tijd, die eens over het land regeerden en over de glorieuze feesten in het mythische Valhalla. Lars, Wietse en Joop luisterden aandachtig, geïnspireerd door de verhalen van weleer.

Helaas liep de avond ten einde, ze stonden op het punt om afscheid te nemen van Frode toen de oude man hem iets influisterde. “Als je echt de geest van het noorden wilt vastleggen in je bier, zoek dan naar de bronnen van de oude kracht. Daar zul je vinden wat je zoekt.”

Met die cryptische boodschap in het achterhoofd keerde ze direct terug naar de brouwerij, vastbesloten om zijn queeste voort te zetten. Ze begonnen aan een nieuw brouwsel, een eerbetoon aan de oude legendes en de kracht van het noorden. Ze gebruikten de beste tarwe die maar voorhanden waren en het zuiverste water uit de oude bronnen diep in de bossen.

Het brouwritueel

Terwijl ze aan het brouwen waren, voelde Lars de aanwezigheid van de oude goden om hem heen, als een zachte bries door de brouwerij. Ook Joop en Wietse raakte in vervoering door het contact met de oude Goden. Met elke stap van het proces, van het malen van de tarwe tot het fermenteren van het bier, voelde de brouwers hun zegen over het heldhaftige werk.

Toen het bier eindelijk klaar was, schonk Lars een glas in en proefde voorzichtig. De rijke smaak van tarwe, vermengd met de frisheid van het zuivere water, bracht een glimlach op zijn gezicht. Hij wist dat hij iets bijzonders had gecreëerd – een bier dat de geest van het noorden belichaamde. Toen het bier werd gedeeld met Joop en Wietse wisten ze het zeker.

De belichaming van de oude Noordse tradities en de ambacht van het bier brouwen weerspiegelt in dit bier als die zachte bries van de oude Goden die ze eerder in de brouwerij voelden.

Valhalla Weizen door From The North Brewing Company

Valhalla Weizen

Het bier werd al snel bekend als de “Valhalla Weizen” van From the North Brewing. Lokale bewoners en reizigers van verre streken stroomden naar Roden om dit bijzondere brouwsel te proeven, tijdens de Rôner Lentebiertocht. Geïnspireerd door de verhalen van het oude noorden die erin besloten lagen., waren de eerste indrukken een imprint op de ziel van alle bierliefhebbers.

En zo leeft de legende voort, van de Valhalla Weizen die zijn oorsprong vond in de oude kracht van het noorden, en van Lars, Joop en Wietse, de brouwers die de geest van de legendes wisten te vangen in elke slok.

Naast de brouwers en ondergetekende. Is From the North Brewing Company een samenwerking aangegaan met visueel artiest Euan Jennings. In zijn eerdere projecten heeft hij onder andere voor Vault City Brewing zijn talent tentoon mogen stellen, uiteraard zijn wij blij dat talenten zoals deze bij de ontwikkeling van onze brouwerij betrokken zijn!

Op onze website lees je natuurlijk meer over ons verhaal en onze bieren! Skal!
Artikel door: Bas de Goede Illustraties: Euan Jennings

Wil jij de Valhalla Weizen zelf proeven? Bestel hem dan eenvoudig in onze webshop of ga langs bij één van onze verkooppunten! Ben jij of ken jij een verkooppunt dat interesse heeft in onze bieren, neem dan contact met ons op [email protected].

From The North Brewing Valhalla Weizen