Vrolijk en dorstig Pasen!

Vrolijk & Dorstig Pasen!

Wij wensen iedereen niet zomaar een vrolijk Pasen, maar natuurlijk een vrolijk & dorstig Paasweekend! Geniet van elkaar en al het lekkers!

Pasen | Wij wensen iedereen niet zomaar een vrolijk Pasen, maar natuurlijk een vrolijk & dorstig Paasweekend! 🐥 Een Viking genaamd Erik Warmwater raakte tijdens het plunderen eens uit koers en kwam in Egypte terecht. Daar was hij zo van onder de indruk, dat hij besloot om er een tijdje te blijven. Iets wat niet ongewoon was voor Vikingen.

Daar leerde hij het verhaal kennen van Cheezus, oftewel Jezus christus. Hij nam het idee met mee terug naar Noord-Europa en stichtte daar succesvol een feest rondom dit verhaal. Door de vele plunderingen van Vikingen was het idee al snel wijd verkocht rond de kusten van de Noord- en Oostzee.

Ook de komst van het Katholieke hielp natuurlijk een handje. Het geloof was zeer belangrijk voor de Vikingen, zowel het “nieuwe” geloof, als het bestaande geloof.

Maar eigenlijk weten echte Viking wel beter, het ging natuurlijk vooral om volle wijnkelders voor de miswijn leeg drinken. En zo geschiedde, rond 1400 werd het paasfeest behouden, maar omgevormd tot de viering van Jezus zijn opstanding.

Men vond het eerst wel apart, maar gelukkig was er een extra reden om wat te drinken! 🍻

Namens ons gehele team willen we iedereen een geweldig en dorstig Paasweekend toewensen!

Ontdek jouw ‘inner Viking’ en bestel onze Viking Mixed Pack via www.fromthenorthbrewing.nl
NIX18 of ga langs bij jouw bierhandelaar! Op onze website vind je een overzicht van alle bierhandelaren die Viking bloed door de aderen hebben stromen…

“A shared beer tastes better” Skål! 🍻